СУ "Св. П. Хилендарски"

град Дупница

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

 

dsc00646 Меню за училищния стол от 25.02.2019 г. до 01.03.2019 г.
dsc00646 Меню за училищния стол от 18.02.2019 г. до 22.02.2019 г.
news  УНИВЕРСИТЕТЪТ НО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ всеки петък на месец март от 11.15 ч. в зала 224 в Новата сграда организира дни на отворените врати.
dsc00646 С Ъ О Б Щ Е Н И Е
СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница обявява конкурс за рисунки и литературни творби на тема „Детски свят без агресия и страх“ (I-VII клас).
Връчване на наградите – в последната сряда на февруари, когато ще отбележим международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Да се включим всички, за да осъществим ДЕТСКИ СВЯТ БЕЗ АГРЕСИЯ И СТРАХ!
dsc00646

ОБЩИНА ДУПНИЦА

И МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

ОБЯВЯВА ОБЩИНСКИ КОНКУРС ЗА РЕЦИТАЦИЯ

на тема

„ЗА ТЕБ, БЪЛГАРИЙО”

Конкурсът се посвещава на 141 години от освобождението на България от турска власт

КОНКУРСЪТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 3 МАРТ /НЕДЕЛЯ/ 2019 ГОДИНА

В ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА В ОБЩИНА ДУПНИЦА ОТ 13:00 ЧАСА

Регламент на конкурса

 

 1. Участниците в конкурса изпълняват по едно стихотворениеот български автор на патриотична тема.

 

 1. В конкурса за рецитация участниците са разделени в следните възрастови групи:

ПЪРВА ГРУПА – V-VІІІ клас /индивидуални и групови изпълнения/;

ВТОРА ГРУПА – ІХ-ХІІ клас /индивидуални и групови изпълнения/.

3. Времетраене на изпълненията:

– индивидуални изпълнения – до 5 минути;

– групови изпълнения  – до 15 минути.

 1. Критерии за оценка:

– Добра дикция;        – Художественост на изпълнението;

– Артистичност;         – Оригиналност;

– Емоционалност;      – Подбор на репертоара и музикално оформление.

Заявките ще се приемат до 28 февруари 2019 година на адрес:

Община Дупница    пл. „Свобода“ №1   ет. 3, ст. 51 и 52

Телефони за контакти: 0701/59238; 0701/59246, 

e-mail: prosveta_dupnitsa@abv.bg

Заявката за участие трябва да съдържа:

– трите имена, училище, клас, име на ръководителя;

– заглавие на произведението и автора;

– телефон на участника за обратна връзка.

Забележка:  Всяко училище и читалище имат право на  ДВАМА УЧАСТНИЦИ в категория индивидуално изпълнение и на ЕДНО групово изпълнение!

dsc00646 С Ъ О Б Щ Е Н И Е
за родителска среща
От 17,30 ч. на 11 февруари 2019 г. (понеделник) за учениците от 1 – 4 и 8 – 12 клас и на 13 февруари 2019 г. (сряда) за учениците от 5 – 7 клас ще се проведе родителска среща при следния дневен ред:
1. Анализ на успеха на учениците през първи срок на учебната 2018/2019 година
2. Запознаване с график за писмените работи за втори срок
3. Запознаване с график за консултациите и с график за консултиране на родители и ученици за втори срок
4. Текущи
Родителската среща ще се проведе в класните стаи на паралелките.
Присъствието на родителите е наложително!
dsc00646 Съобщение

Уважаеми родители и ученици,04.02.2019 г. (понеделник) е учебен ден за учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски „.Срочната ваканция е на 05.02.2019 г.(вторник).На 06.02.2019 г. (сряда) започва втория срок.

dsc00646 Уважаеми родители и ученици,

Със заповед № 0765 от 25.01.2019 г. на директора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница е определена грипна ваканция в периода 28.01.2019 г. – 01.02.2019 г. (включително).Олимпиадата по математика(областен кръг) ще се проведе на 02.02.2019 г. от 9.00 часа в ОУ „Христаки Павлович“.Олимпиадата по български език и литература(областен) ще се проведе на 03.02.2019 г. от 9.00 часа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“.Олимпиадата по биология ще се проведе 04.02.2019 г. от 14.00 часа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

darenie НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КОЛЕДАРИ- С БЛАГА ВЕСТ И ЗДРАВЕ

Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница взеха участие в благотворителната инициатива на Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО. Със сръчните си ръце изработиха картички, сувенири – свещници, коледни венци, кукери, гривни и други, а продажбата се реализира за два дни в училището. Подготовката бе в часовете по изобразително изкуство и технологии, в целодневната организация и часовете за дейности по интереси. Включиха се освен учениците и учителите, и  родителите им.Каузата бе в подкрепа на деца с онколохематологични заболявания и е част от програмата „Култура за всички деца“, реализирана съвместно с Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО и Сдружение на деца с онколохематологични заболявания. Сумата, събрана от продажбата на Коледния базар, е 936 лв.Уважаеми родители, благодарим Ви, че отворихте сърцата си и ни подкрепихте. Благодарим Ви, че дадохте урок по човещина на децата си.

sport 2018 СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ ГРАД ДУПНИЦА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ 2018

На 4 декември 2018 г. в Министерството на младежта и спорта за четвърта поредна година Сдружение „Бъди активен“ отличи най-активните училища от инициативата Европейски ден на спорта в училище, подкрепена и от Министерството на образованието и науката, областни администрации и общини. Целта е увеличаване на физическата активност при децата. Тази година в инициативата се включиха 410 училища, от които над 150 максимално покриват заложените критерии.В присъствието на заместник-министъра на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов и Николета Янева – координатор образование в „БГ Бъди активен“ бяха наградени седем училища от цялата страна. На всички бе връчен плакет и сертификат, както и топки за различни видове спорт.СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница получи специалната награда за най-много физически активни дни в училище: турнири, състезания, включително и различни танци. На церемонията от училището присъства директорът Виолета Инкьова и заместник-директорът Георги Янев заедно с трима от най-активните спортисти в училището: Рая Соколова – 4 клас (художествена гимнастика), Любомир Костов – 7 клас (футбол) и Анна Дамянова – 10 клас (волейбол).В словото си г-жа Инкьова изтъкна, че се стараем да амбицираме за участие колкото се може повече ученици, защото спортът е здраве, дисциплина и отговорност.

3311

JUVENES TRANSLATORES

В СУ “СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“

На 22.11.2018 г. учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница участваха отново в станалия традиционен конкурс Juvenes Translatores, организиран от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия. Главната цел на конкурса е да отличи най-добрите млади преводачи в средните училища в страните от Европейския съюз. Училищата, участници в конкурса, се определят чрез жребий. От България участват 17 училища, а от Кюстендилска област е избрано само СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Подготовката за участие и самото представяне в конкурса развиват уменията на учениците за превод и необходимостта от него като средство за „посредничество“ между езиците, за постигане на такова съвършенство на превода, при което той звучи толкова коректно и красиво, колкото и в оригинала.

В Juvenes Translatores участваха Методи Мутафчийски, Деян Игнатов, Йоана Станкева, Слави Йовчев, Изабела Бонева и Александрина Чорбаджийска от XI клас, доказали своите знания и умения и избрани чрез вътрешноучилищен конкурс.

page 12112018 Европейският клуб на СУ „Св. Паисий Хилендарски“
участва на годишна среща на NABEC
В периода 08 – 10 ноември 2018 г. в Правец се проведе годишната среща на Националното сдружение на българските европейски клубове – NABEC. СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница е единственият представител от област Кюстендил. За първи път учениците, членове на Училищния европейски клуб – Симона Лазаркова, Методи Мутафчийски и Христина Чалъкова, участваха в нея. Форумът се проведе с любезното съдействие на Представителството на Европейската комисия в България. На срещата присъстваха 122 средношколци и 44 преподаватели на 33 училища от 18 града на страната.
Учениците се срещнаха с д-р Красимира Василева – председател на NABEC, проф. д-р Ингрид Шикова – преподавател в СУ, доц. д-р Светослав Малинов – депутат в ЕП и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България. В непринудена обстановка и изключително приятна атмосфера преминаха срещите с гостите, както и многобройните игри, занимания и представяне на клубовете.
NABEC събира младите хора от цялата страна, убедени, че знанието, информираността и активността е техният капитал за успех.
RAKETA В периода 01.- 04.11.2018 г. ученици от Х клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, взеха участие в семинар за обучение на връстници по проект „Кариерна ракета“, провел се в Старозагорски минерални бани.Международен консорциум от организации от България, Румъния, Гърция и Хърватска стартираха проект  „Кариерна ракета: уважение, възможности, избор, знание, равенство и обучение”, финансиран от Европейската комисия. Проектът е с подкрепата на МОН.По проекта бяха обучени трима учители от училището и екип от четирима ученици – Натали Андонова, Димитрина Спасова, Даниел Сапунджиев и Александър Методиев. Проектът ще приключи в края на юни 2019 г. с училищни фестивали. СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде домакин на  кариерния фестивал в региона, след което ще бъде организирана  международна конференция за обмяна на опит и добри практики.По време на обучението учениците коментираха равния старт в професионалния живот на момичетата и момчетата. Чрез различни интерактивни методи и игри десетокласниците бяха обучени как да помагат в избора на професия на своите връстници, как да се насочват към избор на високотехнологични специалности и научна кариера, за да се улесни постигането в обозримо бъдеще на глобалните цели за устойчиво развитие.
PRAZNIK2018

СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

На 31.10.2018 г. СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, чества своя патронен празник. Проведени бяха множество мероприятия, в които се включиха всички ученици от I до XII клас. Участваха в конкурси за рисунка и литературни творби, изработиха компютърни графики и макети на възрожденски къщи, направиха книжка със стихотворения, презентации за Паисий Хилендарски и други народни будители. Училището бе украсено с рисунки, колажи, изложбени кътове.
Гост на празника беше г-н Райчо Цветин, заместник-областен управител, който поздрави учителите и учениците и им пожела, където и да ходят по света, да не забравят родното училище и България. Той връчи сертификати на участниците от училището в кръгла маса на тема: „Гражданската активност на българите – успехи, проблеми и перспективи“. Директорът – г-жа Виолета Инкьова, награди с грамоти и медали участниците в спортните турнири, посветени на патронния празник.
Поздрав за всички бяха изпълненията на вокалната група, мажоретния състав и Денс машин. Празничен час на класа проведоха всички класове. Бяха включени беседи за народните будители и ролята им в историческото развитие на България, за съвременните просветители, за училището днес. В библиотеката на читалище „Зора“ се проведе урок по родолюбие и представяне на реферата „Димитър Бисеров – радетел за просвета и книжнина в Дупница и околията“.
Празникът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, се превръща в личен празник на всеки, който по някакъв начин се е докоснал до нещо, свързано с него. Не само защото носи името на първия български възрожденец, но и защото това е място, което кипи от детска глъч, от учителски ентусиазъм и родителска подкрепа.

SEDMICA

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

В СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА

Седмицата на четенето в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница беше цветна, забавна, интересна и пъстра като детска книжка. Премина неусетно, защото мероприятията бяха много, а учениците се включиха с ентусиазъм във всяко едно от тях.

На 22.10.2018 г. бе открита Националната седмица на четенето в училищната библиотека, където ученици от I – IV клас в групите от ЦДО четоха любими детски произведения. Проведе се и състезанието „Най-добрият разказвач на приказки“.

Вторият ден премина под мотото „Моята любима книга“ и „Моят любим автор“ – проект на учениците I – IV клас. В групите по чужди езици (VIII – XII клас) бе реализирана и инициативата „Ние четем на чужд език – английски, испански, руски, немски“.

Актовата зала на училището събра четвъртокласниците, които се срещнаха с поетесата Ира Димитрова. Тя представи свои стихове и ги провокира учениците да четат и рисуват, да коментират и сами да творят.

Учениците се включиха в Маратон на четенето             в двете училищни библиотеки, на двора, в класните стаи. В часовете за занимания по интереси (V- VII клас ЦДО) бе изработена книжка с любими стихотворения, посветени на народните будители. В библиотеката се проведе беседа на тема „Литературата – изкуство или наука?“ с учениците от гимназиален етап. Седмокласните участваха в дискусия „Чудото на Ботевото слово“.

Информационна среща с родители и подкрепа на ученици, които имат проблеми с езиковото развитие проведе логопеда г-жа М. Данаилова. Тя изготви кът с материали за терапевтичните занимания с деца с комуникативен проблем. Обясни ползите от четенето за говорното и езиковото развитие на учениците, за изграждането на увереност и самочувствие у тях.

Кулминацията в Националната седмица на четенето бе приказният карнавал, организиран от петокласниците като подарък за най-малките ученици в училището – първокласниците. Направени бяха драматизации по приказките „Дядо вади ряпа“, „Пепеляшка“ и други. Герои, преоблечени като Пипи Дългото чорапче, Томи, Аника и  Карсон, разказваха любими истории.

101010

„НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК НА СВЕТА“ СЕ ПРОВЕДЕ ОТНОВО В СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА

През септември 2015 г. стартира глобалната инициатива „Най‐големият урок в света“. Учителите и учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се включиха в проекта на УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и Министерството на образованието и науката.

Три години по-късно традицията продължава. Вече сме част от екипа на УНИЦЕФ и заедно вдъхновяваме младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие, поемаме ангажимент към бъдещето на децата и разбираме, че промяната започва от всяка класна стая и от самите нас!

На урока, провел се на 22.10.2018 г., присъства г-жа Мира Добрева – консултант в Уницеф България, която наблюдава учениците от ІV б клас и проведе интервю с тях с цел проучване на „Най-големият урок в света“. Ученици от гимназиален етап показаха на четвъртокласниците филмчета, направиха презентация за популяризиране на Глобална тема № 4 – Качествено образование и ги предизвикаха чрез игра да коментират

правото  всички деца да се образоват, запознаха ги с истории на деца, които не ходят на училище и какви са причините за това. Идеята на мероприятието в нашето училище минава под мотото „Деца разказват на деца най-големия урок на света“.

Учениците участваха с огромен интерес, развивайки съпричастност към други деца в света и осъзнаха, че са основният носител на промяната в следващите 15 години.

dsc00646 ПЛАН – ПРОГРАМА за честване на патронния празник
page11111 1

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ДУПНИЦА

УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДЕН НАУЧЕН ИСТОРИЧЕСКИ СИМПОЗИУМ

Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, Дупница участваха в XII международни Цар-Шишманови дни в Самоков на тема „Памет – Наследство – Култура“, организирани от Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“. Симона Лазаркова, Михаела Иванова и Магдалена Стоянова, ученици от Х – ХII клас с ръководител Маргарита Сапунджиева, учител по история и цивилизации и ръководител на клуб „ИстОрика” представиха своето изследване „Димитър Янакиев Бисеров – Околията – радетел за просвета и книжнина“. Това е исторически очерк за един от най-дейните възрожденци на Дупница и духовен апостол на Северна Македония до Освобождението, борец за духовна независимост, учител и възпитател, поет, писател, преводач, черковен деец, основател на дупнишкото читалище „Зора“, типичен събирателен образ на възрожденските дейци на просветата и културата. В навечерието на празника на народните будители 1 ноември, тяхната работа има особено значение, напомняйки ни за онзи момент от историята, свързан с духовното ни възраждане.

На форума участваха учени от България, Русия, Македония, Германия, Франция, Унгария, а сред тях се откроиха и нашите възпитаници. Бяха поздравени от доц. д-р Веселка Тончева от ИЕФЕМ – БАН и други учени, етнографи, фолклористи и историци.

page EU spotr

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В

СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА

На 25.09. 2018 г. в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница се откри Европейската седмица на спорта под надслов „БЪДИ АКТИВЕН“ #BE ACTIVE. Официални гости на събитието бяха доц. д-р Стоян Андонов – заместник-министър на младежта и спорта; г-жа Радостина Новакова – началник на РУО, гр. Кюстендил; Крум Милев – заместник-кмет на община Дупница; Тодор Петков – началник отдел „Култура, образование и младежки дейности” в община Дупница, треньори, учители по физическо възпитание и спорт и общественици. Директорът на училището г-жа Виолета Инкьова поздрави участниците в съвместния открит урок, в който се включиха ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап със спортовете минибаскетбол, лека атлетика и волейбол.

Училищният двор се огласи от весел смях, забавни игри, а кулминацията на събитието бяха подаръците за учениците – топки, тениски, крачкомери, шапки, значки, гривни и други, осигурени от Министерството на младежта и спорта и Сдружение BG “Бъди активен“.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница е част от инициативата Европейска седмица на спорта в училище „Бъди активен“ за четвърта поредна година. Учениците ще участват във всички спортни дейности, планирани в периода 25-28.09.2018 г. Състезанията и игрите ще се провеждат във физкултурните салони, училищния двор, реновираната спортна площадка и новоизграденото игрище в училището.

dsc00646 Обръщение на министър Вълчев за първия учебен ден
dsc00646 Приветствие от г-жа Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката по повод откриване на учебната година
dsc00646 Поздравителен адрес от г-жа Радостина Новакова-началник на РУО-Кюстендил
dsc00646  Приветствие от г-жа Милена Дамянова- председател на комисията по образованието и науката в 44-то народно събрание на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
dsc00646 Поздравителен адрес от г-н Методи Чимев-кмет на град Дупница
dsc00646

СЪОБЩЕНИЕ

       УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

На 18.09.2018 г. от 17.30 часа ще  се проведе родителска среща за учениците от І до ХІІ клас.

 

dsc00646 Учебници за учениците от гимназиален етап за 2018/2019
dsc00646 „Да изчистим България заедно“
dsc00646 Свободни места за   осми клас за учебната 2018/2019 г.
IMG_5311

НАГРАДИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „СВЕТЪТ В ДЕТСКИТЕ ДЛАНИ“, БАЛЧИК 2018

            В периода 6 – 12 юли 2018 г. в гр. Балчик се проведе Международният детски фестивал „Светът в детските длани“ 2018 г. Участваха 320 ученици от България и Русия в различни категории и номинации.

От СУ „Св. Паисий Хилендарски“ участваха групите от проект „Твоят час“ – „Английският език – лесен и полезен“ с ръководител Златинка Джаджарова и „Вокална група“ с ръководител Недка Василиева.

В номинация „Театър на английски език“ групата на г-жа Джаджарова спечели престижното второ място в трета възрастова категория с авторската постановка “It’s never too late to meet an angel”, съревновавайки се с шест театрални трупи. Участниците са ученици от 8, 9 и 10 клас: Джесика Христова, Кристин Малашевска, Анжела Василева, Кристиян Василев, Златин Цолов, Калина Чучукова, Стефан Глухарски и Йоана Станкева. Златин Цолов бе удостоен със специалната награда за артистичност.

Вокалната група се представи с две песни на английски език и спечели овациите на публиката и поощрителната награда. Тя се състезава в първа възрастова група – 3, 4 и 5 клас. В групата участваха: Мишел Стоянова, Елена Гергова, Антон Йорданов, Валерия Орлинова, Велислава Фалина, Гергана Каимска, Моника Димитрова и Валерия Костова.

Всички участници получиха медали, международен сертификат за участие в мастър-клас по актьорско майсторство, тениски и раници. Ръководителите Златинка Джаджарова и Недка Василиева бяха наградени с диплом и медал.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница бе удостоено с диплом и купа.

Участниците са амбицирани да участват и в следващи издания на ежегодния Международен фестивал в гр. Балчик.

dsc00646 Свободни места в гимназиален етап за учебната 2018/2019 г.
nagradi

ОТЛИЧИЯ И ПРИЗНАНИЕ ЗА СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“,

ГРАД ДУПНИЦА

На 25 юни в Националния дворец на децата в гр. София се състоя официалното връчване на наградите на първенците от ХI Национален конкурс „Куба – далечна и близка“. За единадесети пореден път в него участваха ученици от испанските паралелки на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и отново са сред най-добрите. Отличена бе Теодора Златарска от ХI б клас в раздел „Творби на испански език“ и с второ място в раздел „Реферати“. Отличена бе и нейната учителка Наташа Тодорова. Наградите връчиха Н.П. Извънредния и пълномощен посланик на Република Куба в България г-н Педро Пабло Сан Хорхе и председателя на журито г-жа Тамара Такова, която отбеляза специално високото качество на творбата на испански език.

На 26 юни в Руския културно-информационен център бяха връчени наградите в Международния конкурс „Заедно в XXI в.“ със съдействието на МОН и под патронажа на Руската Федерация в Република България. Наградени бяха Симона Лазаркова от XI б клас за реферат на тема: „Освобождението на Дупница“ (III награда) и г-жа Маргарита Сапунджиева като ръководител и консултант. Творбата на Симона съхранява родовата памет, тъй като ученичката е наследник на Никола Лазарков – дупнишки краевед и историк, свидетел на събитията.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница получи и дългоочаквания приз „Училище посланик на Европейския парламент“. Плакетът и сертификатите на младшите и старшите посланици на ЕП бяха връчени от името на Бюрото на Европейския парламент в България за активна дейност и популяризиране на европейските идеали и ценности.

Приятели

 • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
 • Domain name search and availability check by PCNames.com.
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
 • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.