СУ "Св. П. Хилендарски"

град Дупница

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube
 POSLANIK

 УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА – ПОСЛАНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница сформира своя екип от младши посланици на Европейския парламент. Училището бе избрано да работи по Програмата „Училища – посланици на ЕП“ като представител на Кюстендилска област. На своето първо заседание учениците се запознаха с идеята и целите на програмата и  критериите за сертифицирането на училището като Посланик на ЕП. В хода на обсъжданията те начертаха основните дейности и мероприятия за цялата учебна година, с уговорката, че планът им за работа ще бъде отворен, с възможности за допълване и обогатяване на дейностите. Като определящи насоки в работата си те приеха иновативността, активността и постоянството в работата.

Ние, младите посланици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, сме мотивирани да работим  с младежки плам и ентусиазъм, за да станем активни граждани, да се нучим да изразяваме и отстояваме своята гражданска позиция и да разпространим посланията на ЕП до повече млади хора, не само в нашето училище, а и сред нашите връстниците в родния ни град.

 POSLANIK МЛАДШИТЕ ПОСЛАНИЦИ НА ЕП ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ГРАД ДУПНИЦА С АКТИВНА СТРАНИЦА ВЪВ ФЕЙСБУК И САЙТА НА УЧИЛИЩЕТО

На работна среща учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница – младши посланици от  на ЕП, създадоха своя фейсбук-група. Идеите на младите хора са разнообразни и интересни и ще бъдат отразявани в социалните мрежи.

Посетете ни на нашата фейсбук страница www.facebook.com/groups/558422267829967/about/ ), както и в сайта на училището http://souphd.info/web/?page_id=19477

 POSLANIK

МЛАДИ ПОСЛАНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ е едно от 30-те училища, включени в Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Тази седмица се постави началото на поредицата от мероприятия, чрез които младите посланици ще запознават своите съученици с политиките на Европейския съюз, с проевропейска България и нейният цивилизационен принос към културно-историческото наследство на Европа като интегриран член, нужен за бъдещото развитие на Съюза.

Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница – младите посланици на Европейския парламент – представиха пред своите съученици в часовете на класа презентации под надслов: „Поглед към Европейския съюз“, посветени на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Разказаха какво представлява Съвета на Европейския съюз, какви теми обсъжда, с какво се занимава, какви задачи изпълнява. През 2018 г. България ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС за шестмесечен период. Мотото на Българското председателство е „Съединението прави силата“ и нашите ученици разбират важността и отговорността пред България и смятат, че могат да бъдат полезни за достойното представяне на страната ни.

 

Приятели

 • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
 • Domain name search and availability check by PCNames.com.
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
 • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.