• RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube
  Алекс Бочуков, Боряна Милушева, Кирилка Кирова, Мария Клинкова, Мария-Магдалена Стоянова и Спасимира Спасова от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ бяха на  международен лагер  в град Брянск. Ръководител на учениците беше Тодор Петков. Вълнуващи за децата бяха срещите с техни връстници от Беларус , България, Литва и Русия.Нашите ученици благодарят на г-жа Инкьова и г-жа Зашева за това, че са запалили обичта им към руския език и за невероятната възможност да видят величествената Русия.
01.08.2014 г. Днес началникът на РИО на МОН-Кюстендил госпожа Стела Мицова връчи НАЦИНАЛНА ДИПЛОМА за отличен успех и лауреат по испански език на Мартин Васев. Майка му Елза Иванова получи високото отличие, защото Мартин вече учи   в престижния Yale-Nus College  – Сингапур. Директорът на училището госпожа Инкьова прочете писмо от талантливия бивш ученик на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Тодор Петков поздрави майката от името на кмета на Дупница. На мероприятието присъстваха Таня Петрова от Община Дупница, бабата на Мартин, съученици, учители, граждани.
Връчването на националната диплома на Мартин Васев ще се състои на 01.08. (петък) от 10,00 ч. в училището. Всички учители и съученици са поканени да присъстват на събитието.
Писмо от Мартин Васев, прочетено от госпожа Виолета Инкьова
  Приветствие от Мартин Васев на изпращане на випуск 2014
  Проект „Лятна ученическа академия  по учениствиеческо самоуправление и лидерство“
   На 20 юни от 18 часа в салона на Общински драматичен театър „Невена Коканова“ се организира концерт за връчването на дипломите на учениците от випуск 2014 г.
  БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА АКЦИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА БОЛНО ДЕТЕ ПРОДЪЛЖАВА С КОНЦЕРТ НА 26 ЮЛИ ОТ 19 ЧАСА В ОБЩИНСКИ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „НЕВЕНА КОКАНОВА“.
 VІІІ а и от Х б организираха благотворителна акция за набиране на средства за болно дете. За пореден път нашите ученици показаха своето милосърдие.

Георги Шумарски с втора награда

През 2014 г. за тридесети път се проведе Конкурс за превод на поезия и проза, насочен към студенти и ученици от езиковите гимназии в България. Той се организира от Сдружението на преводачите, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Нов български университет, СУ „Св. Климент Охридски“ – Новогръцка филология.

За пети път наши ученици от паралелките с изучаване на испански език са сред участниците в конкурса. Тази година Георги Шумарски о т Х б клас е завоювал втора награда за превод на текст от Кармен Мартин Гайте, испанска писателка. Освен неговия текст, в сборника с творби от тазгодишния конкурс са публикувани  и два превода на Мартин Васев от ХІІ б клас от участията му в първите два кръга от конкурса.

  На 22 май 2014 г. в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Дупница началникът на РИО – Кюстендил, г-жа Стела Мицова, връчи тържествено диплом от МОН на Дженни Беллиато, ученичка от VІІІ б клас,  за постигнати високи резултати на Националната олимпиада по испански език.
Г-жа Виолета Инкьова, директор на училището, благодари на учителите по испански език Наташа Тодорова и Таиче Родригес за комплексната им работа по подготовката на учениците.
Мартин Васев, Дженни Беллиато, Даяна Николова, Георги Йорданов, Георги Шумарски и Светлана Йорданова великолепно се справиха на НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИСПАНСКИ ЕЗИК, КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ В ДУПНИЦА на 29 март 2014 година.
Деян Емилов Михайлов, Йоан Павлов Тренчев, Кънчо Яворов Цегриловски, Стефан Златков Глухарски, Деян Василев Игнатов и Данаил Георгиев Бачев са  нашите ученици, които се представиха отлично на ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ. Деян Емилов Михайлов и Йоан Павлов Тренчев са на първо място. Деян Василев Игнатов е на второ място, а Кънчо Яворов Цегриловски на трето място.
Започва регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ в Благоевград!
ПЛАН ЗА СПОРТНО ТУРИСТИЧЕСКИ ПРАЗНИК НА 28 МАРТ 2014 Г.
  06.03.2014г. УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,
СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница започна записването на ученици за първи клас за учебната 2014/2015 година.
Заповядайте на 13 март 2014г. от 17.30 часа на среща с ръководството на училището.
05.03.2014г. Националният конкурс за произведения на изкуството, създадени от талантливи деца, приключи един ден след националния празник на България – на 4 март. Церемонията по награждаването в централата на КНСБ, София, привлече участници в предишните – регионални, кръгове на конкурса. Сред 20 наградени от цялата страна ДВАМА са ученици в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Дупница. И двамата са на второ място в своите категории, втора възрастова група:

 • Алекс Георгиев, VІ в клас – ВТОРО място за есе на тема „Доброто“ и
 • Ивайло Георгиев, VІІІ а клас – ВТОРО място в жанра иконопис.
Ивайло участва в конкурса с творба, която е изработил през миналата учебна година. Неговият пирограф е създал образ на св. Иван Рилски. По това време той е ученик в Сапарева баня, тъй като конкурсът обхваща две учебни години.
И двамата получиха статуетките и грамотите си лично от Пламен Димитров, президент на КНСБ, един от организаторите на конкурса.
   СПИСЪК НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИЯ ПРЕЗ ВТОРИЯ УЧЕБЕН СРОК.
Нашата ученичка Светлана Христова Йорданова е наградена в Национално младежко състезание за плакат за европейските избори 2014. Събитието е организирано от Националното сдружение на българските европейски клубове (НАБЕК) в сътрудничество с Информационното бюро на Европейския парламент в София под патронажа на евродепутата Андрей Ковачев. Наградата на Светлана е посещение на Европейския парламент в Брюксел.
Критерии за отпускане на стипендии на учениците -ІІ срок, учебна 2013/2014 година
  На 11 февруари от 17.30 часа ще се проведе родителска среща за всички класове от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Приятели

 • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
 • Domain name search and availability check by PCNames.com.
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
 • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.