• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube
Във връзка с инициативата „Осинови паметник“, под патронажа на президента на република България Росен Плевнелиев, учениците от СОУ “Св. Паисий Хилендарски”,  отдадоха почит на „любимия почетен гражданин“ на дупничани  – генерал Георги Тодоров.   Поднесоха венец пред паметната плоча на „генерала легенда“.По повод 80 години от кончината на генерал Георги Тодоров във Военния клуб се състоя среща с неговия правнук Михаил Захариев. На срещата присъстваха офицери и сержанти от запаса, членове на Народно читалище “Ген. Георги Тодоров –  2011”, ученици и много гости. Вдъхновено и с плам за генерала разказа доц. Крум Чивиев. Господин Захариев сподели спомени за своя прадядо, за родното му място, делото и човещината му. Срещата се превърна в урок по родолюбие. Поздравителни адреси от ръководствата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Народно читалище “Ген. Георги Тодоров – 2011 получиха Георги Йорданов и Ясен Стоилов за участието си в Националната историческа конференция на тема: “100   години от Първата световна война”. Полк. Иван Шопов изказа благодарност за достойното им представяне и съхраняване паметта за героизма на войните от Седма рилска дивизия.
За трета поредна година на НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „РОДОЛЮБИЕ“ е отличен ученик от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Участник в ХХІІ НАЦИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС „Любовта към родината превъзхожда всички световни добрини“ бе Георги Йорданов от ХІ б клас. Той представи реферат на тема „Христаки Павлович-Дупничанин,  Д. Павлович и Н. Павлович-с дело и мисъл за родината“. Георги Йорданов получи специалната награда на Българската генеалогична федерация „Родинознание“, която е член на Международната федерация по генеалогия и хералдика. Наградата бе връчена от доц. д-р Антоанета Запрянова. Грамота получи и госпожа М. Сапунджиева-консултант на историческата разработка. Церемонията се състоя в Националния археологически институт с музей – София. Прочетен беше и поздравителен адрес от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.
Прочетете стихотворението на  Лиляна Славова, което е посветено на приятелството. Талантливата ни ученичка спечели с него трето място за поезия в трета възрастова група на VІІ национален ученически конкурс за поезия и журналистика „Стоян Михайловски“.
В периода 31.10 – 02.11.2014 г. в СОУ „П.Р.Славейков“, гр. Кърджали се проведе Втора национална ученическа конференция на тема „100 години от Първата световна война“.
От СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница участваха Георги Йорданов от ХІ б клас и Ясен Стоилов от ХІ а клас с ръководител г-жа Маргарита Сапунджиева. Те се представиха с реферат на тема „Ген. Георги Тодоров и участието на VІІ Рилска дивизия в І световна война“, който бе изготвен през лятото на 2014 г. и допуснат до участие в официалната част на конференцията от жури.
Изборът на темата е част от инициативата „Осинови паметник!“.
При представени 48 разработки учениците бяха отличени за най-добро презентиране на реферата и получиха и предметни награди.
Прочетете всичко за  националната информационна кампанията на УНИЦЕФ за правата на детето
Списък на учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, които ще получават стипендии през І срок на учебната 2014/2015 година
„Протестите в историята – недоволство, противопоставяне, бунтарство” – такава беше темата на Осмия национален исторически конкурс, организиран от фондация „Ценности” и Министерството на образованието. В конкурса със свои проекти участваха 127 ученици от 8 до 12 клас. За своите проекти бяха наградени 15 ученици от цялата страна. Сред тях бяха и ученици от СОУ “Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница. Поощрителна награда получи Георги Йорданов от XI б  клас, а с грамота за участие бе отличен Георги Шумарски. Техен научен ръководител бе госпожа Маргарита Сапунджиева. Идеята на състезанието беше да предизвика интереса на младежите към историята и да ги провокира да изразят себе си по нестандартен начин. Специален гост на награждаването беше служебният министър на образованието Румяна Коларова.
Поздравителен адрес на РИО на МОН- Кюстендил за ДЕНЯ НА УЧИТЕЛЯ
  План за честване на патроннния празник на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“
  Критерии за допускане и критерии и показатели за класиране на учениците за различните видове стипендии
  На 16 септември 2014 година от 17.30 часа  ще се проведе родителска среща за всички класове.
  Отриването на новата учебна година ще се състои на 15 септември 2014 година от 9.00 часа.
  СПИСЪК НА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ VІІІ – ХІІ КЛАС ЗА УЧЕБНА 2014/2015 Г.
  Алекс Бочуков, Боряна Милушева, Кирилка Кирова, Мария Клинкова, Мария-Магдалена Стоянова и Спасимира Спасова от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ бяха на  международен лагер  в град Брянск. Ръководител на учениците беше Тодор Петков. Вълнуващи за децата бяха срещите с техни връстници от Беларус , България, Литва и Русия.Нашите ученици благодарят на г-жа Инкьова и г-жа Зашева за това, че са запалили обичта им към руския език и за невероятната възможност да видят величествената Русия.
01.08.2014 г. Днес началникът на РИО на МОН-Кюстендил госпожа Стела Мицова връчи НАЦИНАЛНА ДИПЛОМА за отличен успех и лауреат по испански език на Мартин Васев. Майка му Елза Иванова получи високото отличие, защото Мартин вече учи   в престижния Yale-Nus College  – Сингапур. Директорът на училището госпожа Инкьова прочете писмо от талантливия бивш ученик на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Тодор Петков поздрави майката от името на кмета на Дупница. На мероприятието присъстваха Таня Петрова от Община Дупница, бабата на Мартин, съученици, учители, граждани.
Връчването на националната диплома на Мартин Васев ще се състои на 01.08. (петък) от 10,00 ч. в училището. Всички учители и съученици са поканени да присъстват на събитието.
Писмо от Мартин Васев, прочетено от госпожа Виолета Инкьова
  Приветствие от Мартин Васев на изпращане на випуск 2014

Приятели

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.net.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.